Miyoga -Praktijk voor Hatha Yoga - Bewegen vanuit ontspanning - Yoga op maat in Amsterdam-West
Welkom bij MiYoga!

 
Mijn naam is Gloria Spaans. Ik ben als Spaanse geboren in Barcelona en als 18-jarige naar Nederland verhuisd. Mijn achtergrond is de inspiratie geweest voor de naam van mijn yogapraktijk: MiYoga betekent letterlijk "Mijn Yoga". De gedachte dat yoga "op  mijn eigen manier" beoefend wordt (met passie, uit het hart) ligt hierin gesloten. Dit wil ik aan mijn cursisten meegeven: maak van yoga beoefening "jouw eigen yoga"!

Als kind was ik al geboeid door het menselijke lichaam en zijn mogelijkheden. Op de lagere school wilde ik "gym juf" worden. Maar ook "het hogere", het grote en onbegrijpelijke, het mystieke van het leven fascineerde mij. Een diep geworteld vermoeden leefde dat er meer moest zijn dan wat zichtbaar voor het oog was: dat voelde ik! Er was een grote nieuwsgierigheid en dorst naar dat "meer". Als leerling van een Katholieke school die door nonnen geleid werd, zag  ik de devotie, toewijding en saamhorigheid bij deze geestelijke vrouwen. Dat maakte diepe indruk -ondanks mijn rebelse houding tegen alle vormen van autoriteit destijds- en tekende mijn dispositie voor een geestelijk, spiritueel leven, naast de wens het krachtig en subtiel voelend lichaam te gebruiken.
Het yoga pad heeft mij geopend naar dat "meer", zonder het op te zoeken: het kwam op het juiste moment op mijn levenspad..
 
Als "per toeval" kwam ik op 39-jarige leeftijd in aanraking met yoga in 2005. Geïnspireerd door een bezielde docente werd yoga al snel een ware passie. Dit bracht mij naar het volgen van de 4-jarige erkende opleiding tot yoga docent bij de Yoga Academie Nederland (YAN) in 2009. Bij mijn opleiding en daarbuiten  heb ik kennisgemaakt met veel verschillende yoga stromingen en leraren. Hatha yoga in zijn meest pure vorm kwam tot mij door een bevlogen leraar en inspirator, Martyn Hoogstra, bij wie ik veel verdieping vond. Kashmir yoga, die tot mij kwam via Koos Zondervan als toegewijde, directe discipel van Jean Klein, bracht mij diepe kennis en ervaring van het energetische lichaam. Ik combineer voornamelijk deze twee yoga tradities tot "mijn eigen yoga".

Yoga en meditatie blijken voor mij de voertuigen te zijn die dat "anders" zien en ervaren, het "meer" beleven en het naar binnen reizen mogelijk maken. Een rijke binnen landschap toont zich met zijn vele en ongekende zichten. Ook het leven en de buitenwereld zie, ervaar en betreed ik nu anders. Mijn motivatie en inspiratie haal ik uit de natuur, bezielde leraren en gepassioneerde mensen op mijn levenspad, naast de mensen met wie ik werk voor wie yoga ook een verrijking van het leven is geworden. Het is een boeiend en continu leerproces over het leven en de wereld in al zijn facetten, het eigen lichaam, de geest en hun processen en van bewustwording waar je nooit op uitgeleerd raakt!

Na jarenlange ervaring in de modebranche, het zelfstandige ondernemerschap en de dienstverlening kunnen nu bij yoga mijn passie, de drang naar persoonlijke ontwikkeling, zingeving en mijn ondernemersbloed samenvloeien. Sinds 2010 geef ik yoga lessen: privé lessen  (bij mij thuis en op locatie), groepslessen - gemengde lessen, vrouwen alleen, en speciale groepen waaronder 65+,- naast yoga lessen en workshops in het bedrijfsleven. Sinds 2017 werk ik tevens ondersteunend als begeleiderster in de zorg en geef ik holistische massages.

Yoga werkt op fysiek, geestelijk, emotioneel, energetisch (en ook spiritueel) niveau. Al deze lagen staan met elkaar in verbinding. Als er een disbalans ontstaat op een laag, heeft dat zijn invloed op het geheel. We kunnen leren spanning erkennen en hoe hiermee om te gaan, zonder aan de eigen grenzen voorbij te gaan. Met eenvoudige oefeningen vanuit ontspanning en met aandacht, kan al veel bereikt worden. Motivatie en discipline zijn de pijlers waarop beoefening dient te rusten om effect te hebben.
 
MiYoga leert en begeleidt u hiermee aan de hand van:

  • Aandacht en concentratie oefeningen (meditatie) 
  • Losmaak oefeningen
  • Klassieke yoga houdingen (asana's) 
  • Ademhaling oefeningen (pranayama)
  • Visualisaties
  • Ontspanning oefeningen
 


“Yoga is een oude wetenschap die leidt naar gezondheid van het lichaam, rust in de geest, vreugde in het hart en bevrijding van de ziel”.

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint